Дзе набыць

Аб прадпрыемстве

ААТ "Стаўбцоўскі мясакансервавы камбінат" - адно з найстарэйшых прадпрыемстваў Рэспублікі Беларусь. Гісторыя камбіната бярэ пачатак з 10 лістапада 1929г., была адкрыта скатабойна-вытворчая магутнасць, якая дазваляла ажыццяўляць штодня забой 150-200 галоў рагатай і 200-300 галоў не рагатай жывёлы. Скатабойня была абсталявана ў адпаведнасці з найноўшымі тэхнічнымі і санітарнымі патрабаваннямі і ўкамплектавана кваліфікаванымі спецыялістамі. З тых часоў камбінат прайшоў доўгі і складаны шлях пераўтварэння ў стабільнае і сучаснае прадпрыемства.

Асноўнай мэтай дзейнасці прадпрыемства з'яўляецца задавальненне патрэбаў насельніцтва ў адпаведных відах прадукцыі, атрыманне прыбытку для сацыяльных і эканамічных інтарэсаў ўласніка маёмасці прадпрыемства. У цяперашні час мясакамбінат ўяўляе сабой сукупнасць асноўных участкаў:

СМК
  • Мясатлушчавы (уключае ў сябе скатапрыемную базу, ўчастак па перапрацоўцы жывёлы, па вытопліванні харчовых тлушчаў, выпрацоўцы натуральнай каўбаснай абалонкі, апрацоўцы скураной сыравіны, перапрацоўцы нехарчовых адходаў).

  • Участак па вытворчасці каўбасных вырабаў мясных паўфабрыкатаў.

  • Участак па вытворчасці і ўпакоўцы паштэтаў і мясных кансерваў.

  • Участак «Халадзільнік».

Работу асноўных участкаў забяспечваюць дапаможныя службы, а менавіта:

  • Энергетычная (уключае ў сябе кацельню і энергетычную гаспадарку).

  • Механічная (уключаючы транспарт).

  • Будаўнічая.

Размяшчэнне мясакамбіната выгадна ў транспартных зносінах, знаходзіцца недалёка ад аўтамагістралі Масква - Брэст, валодае пад'язнымі чыгуначнымі шляхамі.

Кацельня перакладзена на газавае паліва. Усе асноўныя вытворчыя ўчасткі знаходзяцца ў адным корпусе. Усе камеры модуля ўчастка «халадзільнікаў» абсталяваны фрэонавымі халадзільнымі машынамі. Праектная магутнасць халадзільніка - 1000т. захоўвання мяса-прадукцыі ў суткі.

Для ажыццяўлення вытворчага працэсу выкарыстоўваецца вада - уласных вадзяных свідравін. Прадпрыемства размяшчае сістэмай ачышчальных камунікацый.

У 2009 годзе праведзена рэканструкцыя мяса-тлушчавага ўчастка. У 2011 годзе ўстаноўлена лінія па вытворчасці і ўпакоўцы. У 2012 годзе ўстаноўлена універсальная лінія па вытворчасці і ўпакоўцы мясных паўфабрыкатаў. У красавіку 2015г. скончана рэканструкцыя бактэрыялагічнага аддзела лабараторыі ў адпаведнасці з санітарнымі правіламі СП 17-129 РБ 2000

На прадпрыемстве ўкаранёны і дзейнічаюць наступныя сістэмы менеджменту якасці:

СМК
  • сістэма менеджменту якасці ў адпаведнасці з патрабаваннямі ДАСТ Р ISO 9001-2015;

  • сістэма кіравання бяспекай харчовых прадуктаў на аснове прынцыпаў HACCP;

  • сістэма кіравання аховай працы серыі міжнародных стандартаў ISO 1800;

  • сістэма экалагічнага менеджменту ISO 1400;

  • сістэма менеджменту бяспекі прадуктаў харчавання серыі ISO 22000.

Падрыхтоўка кадраў для прадпрыемства ажыццяўляецца УА «Магілёўскі Дзяржаўны універсітэт харчавання", УА "Пінскі Дзяржаўны каледж мясной і малочнай прамысловасці", "Мінскае ПТВ №38 перапрацоўчай прамысловасці», а таксама шляхам набору грамадзян з боку і навучанне іх непасрэдна на вытворчасці, з наступным прысваеннем адпаведных прафесій і разрадаў.

На прадпрыемстве працуе 370 чалавек. Павышэнне кваліфікацыі і перападрыхтоўка кадраў ажыццяўляецца «Беларускім Рэспубліканскім вучэбным цэнтрам» Мінсельгасхарча Рэспублікі Беларусь; УА "БДАТУ", Віцебскай Дзяржаўнай акадэміі ветэрынарнай медыцыны.

Зваротная сувязь

Напісаць нам