Аб прадпрыемстве
ААТ "Стаўбцоўскі мясакансервавы камбінат" - адно з найстарэйшых прадпрыемстваў Рэспублікі Беларусь. Гісторыя камбіната бярэ пачатак з 10 лістапада 1929г., была адкрыта скатабойна-вытворчая магутнасць, якая дазваляла ажыццяўляць штодня забой 150-200 галоў рагатай і 200-300 галоў не рагатай жывёлы. Скатабойня была абсталявана ў адпаведнасці з найноўшымі тэхнічнымі і санітарнымі патрабаваннямі і ўкамплектавана кваліфікаванымі спецыялістамі. З тых часоў камбінат прайшоў доўгі і складаны шлях пераўтварэння ў стабільнае і сучаснае прадпрыемства.
Асноўнай мэтай дзейнасці прадпрыемства з'яўляецца задавальненне патрэбаў насельніцтва ў адпаведных відах прадукцыі, атрыманне прыбытку для сацыяльных і эканамічных інтарэсаў ўласніка маёмасці прадпрыемства. У цяперашні час мясакамбінат ўяўляе сабой сукупнасць асноўных участкаў:
Мясатлушчавы (уключае ў сябе скатапрыемную базу, ўчастак па перапрацоўцы жывёлы, па вытопліванні харчовых тлушчаў, выпрацоўцы натуральнай каўбаснай абалонкі, апрацоўцы скураной сыравіны, перапрацоўцы нехарчовых адходаў).
Участак па вытворчасці каўбасных вырабаў мясных паўфабрыкатаў.
Участак па вытворчасці і ўпакоўцы паштэтаў і мясных кансерваў.
Участак «Халадзільнік».
Работу асноўных участкаў забяспечваюць дапаможныя службы, а менавіта:
Энергетычная (уключае ў сябе кацельню і энергетычную гаспадарку).
Механічная (уключаючы транспарт).
Будаўнічая.
Размяшчэнне мясакамбіната выгадна ў транспартных зносінах, знаходзіцца недалёка ад аўтамагістралі Масква - Брэст, валодае пад'язнымі чыгуначнымі шляхамі.
Кацельня перакладзена на газавае паліва. Усе асноўныя вытворчыя ўчасткі знаходзяцца ў адным корпусе. Усе камеры модуля ўчастка «халадзільнікаў» абсталяваны фрэонавымі халадзільнымі машынамі. Праектная магутнасць халадзільніка - 1000т. захоўвання мяса-прадукцыі ў суткі.
Для ажыццяўлення вытворчага працэсу выкарыстоўваецца вада - уласных вадзяных свідравін. Прадпрыемства размяшчае сістэмай ачышчальных камунікацый.
У 2009 годзе праведзена рэканструкцыя мяса-тлушчавага ўчастка. У 2011 годзе ўстаноўлена лінія па вытворчасці і ўпакоўцы. У 2012 годзе ўстаноўлена універсальная лінія па вытворчасці і ўпакоўцы мясных паўфабрыкатаў. У красавіку 2015г. скончана рэканструкцыя бактэрыялагічнага аддзела лабараторыі ў адпаведнасці з санітарнымі правіламі СП 17-129 РБ 2000
На прадпрыемстве ўкаранёны і дзейнічаюць наступныя сістэмы менеджменту якасці:
сістэма менеджменту якасці ў адпаведнасці з патрабаваннямі ДАСТ Р ISO 9001-2015;
сістэма кіравання бяспекай харчовых прадуктаў на аснове прынцыпаў HACCP;
сістэма кіравання аховай працы серыі міжнародных стандартаў ISO 1800;
сістэма экалагічнага менеджменту ISO 1400;
сістэма менеджменту бяспекі прадуктаў харчавання серыі ISO 22000.
Падрыхтоўка кадраў для прадпрыемства ажыццяўляецца УА «Магілёўскі Дзяржаўны універсітэт харчавання", УА "Пінскі Дзяржаўны каледж мясной і малочнай прамысловасці", "Мінскае ПТВ №38 перапрацоўчай прамысловасці», а таксама шляхам набору грамадзян з боку і навучанне іх непасрэдна на вытворчасці, з наступным прысваеннем адпаведных прафесій і разрадаў.
На прадпрыемстве працуе 370 чалавек. Павышэнне кваліфікацыі і перападрыхтоўка кадраў ажыццяўляецца «Беларускім Рэспубліканскім вучэбным цэнтрам» Мінсельгасхарча Рэспублікі Беларусь; УА "БДАТУ", Віцебскай Дзяржаўнай акадэміі ветэрынарнай медыцыны.